^ Ugrás a tetejére
facebook

SVT, energia masszázs, Bert Hellinger-féle családállítás...

Áttekintés a spirituális világnézet alapjairól

Az ezotéria fogalma és célja

Mielőtt tisztáznánk a fogalmat, pontosítanunk kell a magyar szóhasználatot. A helyes magyar kifejezés: ezotéria.

Az ezotéria szó a görög esoteros = belső szóból származik, és egy belső körre vonatkozik. Az általunk használt ezotéria szó konkrét jelentése: egy belső körnek szóló tanítás az emberi lét legmélyebb értelméről.

Ez a tanítás csak keveseké szemben az exoterikus (exoteros = külső) tanításokkal, amelyek tömegeknek szóltak.

Minden nagy szellemi tanításnak van egy tömegekhez szóló exoterikus, és egy belső körnek szóló ezoterikus tanítása.

Az exoterikus tanítások – pl. a tízparancsolat – egyrészt az emberi együttélés alapszabályait fektetik le, másrészt követőiket – a még fel nem ébredteket – megvédik attól, hogy még távolabb kerüljenek az isteni középponttól, és még mélyebbre süppedjenek az anyagba. Ezért ezek a szellemileg még fel nem ébredtek számára rendkívül értékes tanítások. Az emberiség nagy részét alkotó tömegnek megvan a maga pszichológiája, amiből csak egyet szeretnék itt kiemelni: a tudattalan viselkedést. A tömeg – a sokaság – a spirituális tanításokban is a tudattalan szimbóluma, és így az emberi fejlődés kezdetén áll. Az ezoterikus tanítások egyik központi célja a tudatosság fejlesztése.

 

Az ezoterikus tanítások azoknak a felébredt lelkeknek szólnak, akik már jó néhány inkarnáción túl vannak – általában a lélek érett korában. Amikor viszont ez megtörténik, nagyon sok lélek minden erejét az anyagból való kijutásra összpontosítja. Nekik szólnak az ezoterikus tanítások, amelyek már bővelkednek a szigorúnak tűnő lemondásokban és a nélkülözhetetlen gyakorlatokban.

A spirituális fejlődés egyik lényeges célja a tudat éberségének fokozása. Ez csak akkor lehetséges, ha valaki már szellemileg felébredt és személyiségét is kidolgozta.

Az éberséghez tehát felébredt, érett, önálló gondolkodásra és megkülönböztetésre képes tudat szükséges.

Ezért az ezotéria másik alapvető ismertetőjegye: a tudás! Ami tapasztalásainkból  származik, vagyis a különféle helyzetek egyéni megélésből.

Ezért jellemző az ezoterikus tudásra az, hogy aki megtapasztalta az tudja, aki csak olvasott róla, az nem.

Az ezoterikus tanítások célja erősen függ az adott szellemi irányzattól. Így a különféle tanítások más-más módon írják le végcéljukat: az emberi teljesség elérése, megvilágosodás, a kozmikus tudat elérése…

Az ezotéria szellemi tanítás. Ezen tanítások célja a tudat éberségének megteremtése és fokozása. A mi nyugati, információ- és tanulásközpontú felfogásunk számára az éberséget a tudat állapotának átalakításával lehet elérni. Ezt pedig megfelelő életformával és technikákkal – spirituális gyakorlatokkal – lehet megvalósítani. És még egy fontos dologgal: az elköteleződéssel. Az elköteleződés ahhoz kell, hogy az ember végig tudjon menni a célhoz vezető úton.

 

A harmonikus, kiegyensúlyozott élet részei a

test- elme-szellem hármasság

együttes jól működése.

 

Ebben nyújtok segítséget lélekkezeléseimmel, mely a

·         Karmamasszázs

·         Spirituális választerápia (SVT)

·         HELLINGER-FÉLE CSALÁDÁLLÍTÁS

·         Párterápia esőcsepp masszázzsal kezeléseimet foglalja magába.

 

A megfelelő energiaáramlás illetve az egészséges test kialakításában nagy segítséget nyújt a

·         csakratisztítás

·         reiki kezelés

 

CSAKRA TISZTÍTÁS

 

A csakrák energia csomópontok, életerőt áramoltatnak a testben.

Minden egyes csakra befolyásolja az energiamezejében elhelyezkedő szerveket, izmokat, ereket, mirigyrendszert, és minden más szervrendszert, szorosan összefüggnek személyiségünkkel és egészségi állapotunkkal.

A hét fő csakra hét rétegben kanyarog lefelé a testben.

 

A csakrák bevonzzák az energiát a környezetből és szétosztják a testben, illetve ki is bocsátanak energiát.

 

CSAKRÁK:

 

 

A csakrák megnyitását, tisztítását, kiegyensúlyozását különböző energetikai módszerekkel, meditációs gyakorlatokkal, kristályokkal, aromaterápiával, masszázskezelésekkel érhetjük el.

Az aura egy többrétegű energiagömb, mely a testből sugárzik. Kiszűr sok káros energiát, és magához vonz másokat, melyekre szükség van. Energiát juttat a csakrákba a környezetből, és energiát bocsát ki a környezetbe a csakrákból.

 

Az energetikai rendszerek egymással összefüggenek, egymásra hatnak, ezért tisztításuk, harmonizálásuk komlpex kezelést igényel.

 

REIKI KEZELÉS

 

 

A japán eredetű szó isteni életenergiát jelent. Kizárólag pozitív energiát jelent, melyet kiegyensúlyozásra, gyógyulásra használhatunk.

Elvesztett energiáinkat visszapótolhatjuk a reiki-technika által közvetített energiaáramlatok megfelelő áramoltatásával.

 

ALKALMAZÁSA:

 

 

- energiaszintünk fenntartása
- aura/csakra harmonizálása, tisztítása
- immunrendszer megerősítése
- betegségek megelőzése
- kialakult tünetek kezelése
- gyógyulási szakasz lerövidítés

 

 

Mi is az a SVT?

Az SVT egy lelki-szellemi eljárás, mellyel a tudat alatti blokkokat, előző életes és jelen életbeli energiákkal lehet tisztítani Felső Énünk segítségével.

SPIRITUÁLIS VÁLASZTERÁPIA (SVT) egy, a lélekkel foglalkozó módszer.

 

 

 

Az SVT segít abban, hogy felismerjük valós problémánkat, megfogalmazzuk, és megoldjuk. 

Mindenkinek van tudat alatti elméje, amihez a hozzáférés  nem olyan egyszerű, mint a tudatos elméinkhez. A tudat alatti elmében lévő programok és energiák, melyeket igen magas arányban előző életekből hozunk, alapvetően befolyásolják a jelen életünk minőségét, teljességét és harmóniáját.

Az SVT-ben egy ingát és egy speciális táblázatrendszert használunk, hogy az életünket gátló negatív programokat beazonosítsuk, majd tisztítsuk Felső Én (a tudat felettes) segítségével. Felső Én a negatív lélekprogramokat, energiákat és hiedelmeket az Akasha feljegyzésből (lélekfeljegyzésekből) és a tudatalattiból tisztítja.

Az Akasha feljegyzésben szerepelnek a lélek által egészen a teremtésétől kezdődően a jelen pillanatig és azon is túl - előző- jelen-eljövendő életek - átélt/programozott pozitív és negatív élmények tapasztalatai, energiái, érzései.

Végleges és tartós eredményt azonban csak akkor érhetünk el, ha maga az egyén is tiszta szándékból szeretné a változást és mindent meg is tesz ennek érdekében. Csupán az SVT módszere és a tisztítás önmagában általában nem elég az életminőség javításához.

Az SVT abban segít, hogy előző vagy jelen életi blokk, program, élmény, beidegződés, hiedelem ne gátoljon senkit abban, hogy boldog, szabad életet élhessen.

Az SVT gyors és hatékony módszer, akár már néhány alkalom is elég lehet ahhoz, hogy az egyén egy adott nehézséget/ fizikai problémát képes legyen feloldani és megváltoztatni.

 

Jelenleg a HELLINGER-FÉLE CSALÁDÁLLÍTÁS módszerét tanulom.

 

Bert Hellinger felfigyelt arra, hogy testi-lelki bajaink kialakulását nem lehet csak a saját életünk eseményei alapján megérteni. Úgy tűnik, mintha sorsunk elválaszthatatlanul összefonódna a kibővített családunk tagjainak sorsával, akár tudunk a létezéséről és ismerjük őket, akár nem. Ebbe a nagy egészbe ágyazódik bele az egyes ember élete, és sokszor oly módon irányítja azt, hogy az illető arról nem is tud.

 

 

 

A külföldi és a hazai tapasztalatok szerint a családállítás rendkívül erőteljes, pontos és hatékony. Egyrészt új fényben láttatja az életünket nehezítő bajokat, betegségeket, kudarcokat, másrészt lehetővé teszi, hogy ezeket a terheket sokszor a katarzisig is mélyülő érzelmi átéléssel mintegy letegyük. Mindez csoportos és egyéni foglalkozás keretében is megtörténhet.

 

KARMAMASSZÁZS

 

Az arc masszírozásának többféle célja lehet.

Amellett, hogy elősegíti az arcbőr rugalmasságának megőrzését a lelkünkre is hatással van.
A masszázs hatására feloldódnak a tudatalattiban olyan mély érzelmi emlékek, melyek hatssal vannak a mindennapjainkra.
Oldja a stresszt és nyugalmat eredményez.

A masszázs terápiás illóolajokkal történik.