^ Ugrás a tetejére
facebook

Masszázsok

Az érintés a legtermészetesebb kapcsolat az emberek között, melynek különböző technikáit számos kultúra alkalmazza évezredek óta gyógyításra.

Manapság a klasszikus masszázsfajták mellett speciálisabb társaik egyre népszerűbbek. A hidratálókrémek, olajok, aromák ideje lejárt, mert itt vannak az édes finomságok! Az illóolajos és lávaköves masszázsok mára egyre kedveltebb relaxációs és pihentető masszázsfajtáknak számítanak.

 

TALPREFLEXOLÓGIA

 

Mint ahogy az arc, a fül vagy a kéz, a talp is az egész test lenyomata. Ha a két lábat egymás mellé tesszük, megtaláljuk benne testünket lekicsinyítve.

A talp zónáinak masszírozásával hatással tudunk lenni a velük kapcsolatban álló szervekre, és fordítva: egy szerv helytelen működése észrevehető a talpon a megfelelő zónában jelentkező érzékenység, lerakódás vagy egyéb elváltozás formájában.

 

A TALPREFLEXOLÓGIA HATÁSAI:

 

 

1. Szabályzó, kiegyenlítő és harmonizáló hatása van.
2. Öngyógyító erőket módosítja, aktiválja az életenergiát.
3. Serkenti a vérkeringést, sejtanyagcsere felgyorsul, méreganyagok, salakanyagok gyorsabban távoznak.
4. Serkenti a nyirokkeringést. Immunerősítő.
5. Szabályozza a hormontermelő mirigyeket.
6. Fájdalomcsillapító hatású.
7. Pozitívan hat szív- és keringési panaszokra is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is.
8. Optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert, javítja a homeosztázis megvalósulását.
9. Fokozza a szervezet védekező erejét. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg, oldja a stresszt.

 

 

LÁVAKÖVES MASSZÁZS

A masszírozás tudománya több, mint 4000 éves múltra tekint vissza, s manapság is igen közkedvelt gyógymód, mely a test különböző pontjainak gyúrásával, csipkedésével, ütögetésével, dörzsölgetésével és nyomásával kíván segíteni: különböző élettani funkciók működésében, a stressz oldásában, az izomfájdalmak enyhítésében vagy éppen a bőr fiatalságának megőrzésében. Számos masszázsfajta létezik például: a svédmasszázs, a shiatsu, a reflexmasszázs, a nyirokmasszázs vagy a thai masszázs; egyetlen dologban azonban mindegyik megegyezik, mégpedig, hogy mindegyiket kézzel lehet csak végezni. Akad azonban egy kivétel, mely nem használja fel az érintés gyógyító hatását, hanem inkább valami egészen másra épít: ez pedig a lávaköves masszázs.

 A lávaköves masszázs leírása:

A forró kövek gyógyító és jótékony hatását már az ókorban ismerték. A mai modern lávaköves masszázs ugyanezeken az alapokon nyugszik: a kézzel történő masszírozás helyett vulkáni üledékes kőzetű sima, lapos köveket használnak, melyeket felhevítve a test különböző akupresszúrás pontjaira helyeznek, átmasszírozzák velük a testet, vagy óvatosan az izmokba nyomnak, izmok mellett csúsztatnak.

A köveket, s a hátat vagy az éppen masszírozandó testrészeket gazdagon bekenik speciális olajjal, melyekhez illóolajat csepegtetvén különböző aromaterápiás hatások érhetőek el, a masszázs és a lávakövek jótékony hatásán felül.

A masszázs vízben felmelegített, 50 - 60 fokosra hevített, különböző méretű kövekkel történik. A nagyobb köveket az energiavonalak, és a főbb energiaközpontok mentén helyezik el, a kisebbekkel pedig átmasszírozzák testünket. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, igazi masszázskülönlegességnek számít.

Menete:

A köveket, és a masszírozandó területet gazdagon bekenik speciális olajjal, melyekhez illóolajat csepegtetnek. A masszázsolaj, és az illóolaj kiválasztása egyénreszabottan történik. A kezelés során használt jellemző olajok a mandula-, szezám-, kukorica-, napraforgó- és mogyoróolaj. Az illóolajok hozzáadásával különböző aromaterápiás hatások érhetők el, a masszázs és a lávakövek jótékony hatásán felül.

A lávakő hosszú ideig megőrzi a hőt, a meleg hatására az illóolajok a bőr mélyebb rétegeibe is be tudnak jutni, mint egyéb masszázsfajtánál. A masszázs nyugodt környezetben, lágy, relaxációs zene mellett történik.

 

A kezelés javasolt időtartama 90 perc. Már az első kezelés azonnali hatást eredményez.

 

 

 

A lávaköves masszázs élettani hatásai:

 • javítja a keringést
 • segít az izmok ellazításában
 • felmelegíti a testet
 • javítja a nyirokkeringést
 • gyorsítja az anyagcserét
 • enyhíti az izomfájdalmakat
 • segíti a méregtelenítés folyamatát
 • erősíti a kötőszöveteket
 • javítja a vese kiválasztását
 • feloldja az izommerevséget

Valódi testi-lelki élményt nyújt: ellazít, pihentet, javítja közérzetünket, kiváló stresszoldó, pezsdítő életenergiával tölt fel, harmonizálja testünket, lelkünket.

 

Vagyis az összes olyan pozitív élettani hatással rendelkezik, mint az összes többi masszázsfajta, azonban a meleg kövek használata miatt felerősíti ezeket a hatásokat.

 

BIZONYOS HELYZETEKBEN NEM AJÁNLOTT:

 

 • láz
 • szív-és érrendszeri megbetegedések
 • magas vérnyomás
 • tüdő- és légzésproblémák
 • egyes máj- és epebetegségek-
 • húgyúti, bél- és bélrendszeri problémák -rák -a terhesség utolsó harmadában -menstruáció idején -minden olyan esetben amikor a 
  hőterápia nem javallott

 

HÁTMASSZÁZS TERÁPIÁS ILLÓOLAJOKKAL

Szerkesztés alatt...

 

 

Esőcsepp masszázs

Szerkesztés alatt...