^ Ugrás a tetejére
facebook

Alakformálás

Zsírbontás, bőrfeszesítés? Műtét nélkül is lehetséges.

Íme néhány általam ajánlott kozmetikai kezelés:

 • SPM vakuum-masszázs
 • Lipolézeres -kavitciós zsírbontás
 • Tű nélküli mezoterápia
 • Infraszauna

 

 

Tű nélküli mezoterápia

Tű nélküli mezoterápia

 

A bőr legmélyebb rétegeibe kizárólag mezoterápiával tudjuk bejuttatni az orvosi, analitikai tisztaságú hatóanyagokat. Ennek egyik módja a tű nélküli mezoterápia.

 

 

 

A tű nélküli mezoterápia olyan ránctalanító eljárás, mely elősegíti a kollagén és elasztin képződését, tonizálja, mély rétegben hidratálja és feszesíti a bőrt a kezelt felületeken.

 

A tű nélküli mezoterápia kifejezés arra utal, hogy egy elektoporézis (speciális rádiófrekvenciás hullámok) elvén működő tű nélküli mezoterápiás készülék segítségével, majdnem olyan hatékonyan tudjuk bejuttatni a steril, analitikai tisztaságú hatóanyagokat: (hyaluron, vitamin komplexek, koktélok), a bőr legmélyebb rétegébe illetve akár még mélyebbre is (bőralja), mint a hagyományos tűs, mezolift kezeléssel. A mezoterápiára való utalás másik oka az, hogy a tű nélküli mezoterápiás készülék által kibocsátott speciális elektromágneses hullámok - az igen vékony és finom mezoliftes tű által a bőr szarurétegén (barrier) nyitott szúrcsatornákhoz hasonló - szabad szemmel nem látható, de valós nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé. Ezeken keresztül a bőrre felvitt bármely hatóanyag (molekulasúlytól függetlenül!) egyedülállóan hatékony módon szívódik föl a bőrben a tű nélküli mezoterápiánál, mint bármely hasonló elven működő eljárás kizárólag analítikai tisztaságú és steril készítmények használata megengedett a szépészeti kezelés (ugyanúgy, mint az injekciós kezelések esetén), amelyek semmilyen fölösleges adalékot nem tartalmaznak, ezért bármilyen allergiás reakció, illetve fertőzés veszélye megszűnik a tű nélküli mezoterápiás kezelésnél. Ez a szépészeti eljárás tehát gyakorlatilag veszélytelen, kellemetlen, fájdalommentes és a mellékhatások kizártak.

 

 

A tű nélküli mezoterápia, kozmetikai nevén elektroporátorral végzett kozmetikai ránckezelések működési elve a következő módon történik:

 

·         A kezelőfejből /a fej lehet kisebb vagy nagyobb is, attól függően, hogy arc vagy testkezelés céljából használjuk/ induló rádióhullámok megnyitják a bőrben a sejtmembránokat, így juttatva be a megfelelő analitikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe. A bejuttatott hatóanyagok mind Hyaluron alapúak, melyek természetes alkotóelemei bőrünknek.

 

 

·         Mivel egészen kicsi kezelőfej is rendelkezésünkre áll, ezért nem okoz problémát a szem körüli szarkaráncok  feltöltése sem.

·         Fontos kiemelni a Tű nélküli Mezoterápia hitelességét:

·         Rengetegen kérdezik tőlünk, hogy megfelelő kozmetikai szakismeret nélkül, hogyan tudják eldönteni, hogy valóban tű nélküli mezoterápiás kezelést kaptak vagy egy egyszerű ultrahangos kezelést.

·         Külsőleg a két gép nagyon hasonlónak tűnhet és még akár néhány esetben a kezelések érzése is. A kezelések hatékonysága között azonban óriási, szemmel látható különbség van, ha a bőr olyan állapotú, hogy képes a tű nélküli mezoterápia eredményes lenni.

·         Egy látványosan megereszkedett , orr-ajak barázdánál feltűnően mély ráncnál első körben a Mezolift,  A tű nélküli  mezoterápia fog tudni látványos javulást hozni.

 

·          

·         A másik fontos dolog, a hatóanyagok orvosi tisztasága. Kizárólag analitikai tisztaságú hatóanyagokkal szabad végezni a tű  nélküli mezoterápiát.

·         Ezek a hatóanyagok nem fognak tudni versenyezni egy AVON termék árával sosem.

Talán érthetővé válik , hogy az Anti-Aging Hyaluronos kezelések miért szerepelnek magasabb árkategóriában, nem beszélve a megfelelő, magas szintű szakmai képzettségről.

Vendégként, ha igénybe szeretnénk venni a mesolift, tű nélküli mezoterápia, dermaroller-tűs henger kezelést, a következő dolgokra kell odafigyelni:

 

·         a hatóanyagokat mindíg a vendég előtt szívjuk föl az üvegből vagy ampullából.

·         az ampullát is mindig a vendég előtt törjük meg a megfelelő sterilitás miatt

·         egy kozmetikus, maximum 3.5 % töménységű hyaluronnal dolgozik, ez rajta van az üvegen, természetesen kisebb koncentrációjú is van, sokan ezt választják

·         egyszer használatos fecskendőt, tűt, Mezolift estén adagolócsövet, gumikesztyűt használunk, melyeket szintén a vendég előtt nyitunk ki a zacskóbol.

·         folyamatos eszköz- és bőrfertőtlenítés, illetve kézfertőtlenítés.

 

 

A Tű nélküli mezoterápia kiváló kezelést nyújt a következő kozmetikai-illetve esztétikai problémák megoldására :

 

·         gyulladt, aknés bőr kezelése vitaminokkal

·         száraz, érett bőr behidratálása.

·         hajszálerek (rosacea) kipirosodásának enyhítése

·         szárazsági (szarka) ráncok kisimítása,

·         szemkörnyék, nyak- dekoltázs kisimítása

·         kézfejek puhítása, illetve „öregségi”májfoltok halványítása

·         különböző pigment rendellenességek (májfolt, terhességi folt, napégés) halványítása

·         cellulit kezelése

·         testfeszesítés

·         zsírbontás

 

 

Infraszauna

INFRASZAUNA

 

Az infraszauna sokféle panaszra, szépészeti problémára és egészségügyi gondokra is remek megoldás lehet.

Az infrasugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva felmelegítik a testet és ott fejtik ki jótékony hatásukat. Infravörös sugarak kitágítják a hajszálereket és elindítják a rejtett méreganyagok feloldásának folyamatát. Ezek a méreganyagok azután a faggyúmirigyeken keresztül végleg távoznak a szervezetünkből.

Az infraszauna hatása alacsony hőfokon (45-65 fokon) megmutatkozik sokszoros hatékonysággal és kíméletesebben méregteleníti a szervezetet, mint a hagyományos szauna.

 

 

Jótékony hatásai:

 

§  Különböző betegségek, mint az izom és ízületi betegségek, sportsérülések, különböző hát- gerinc- és végtagfájdalmak, szív- és érrendszeri betegségek és allergiás bántalmak kezelésére kiváló.

§  A téli időszakba megakadályozza az influenza kialakulását és szövődményeit.

§  A közérzetet pozitívan befolyásolja és csökkenti a fáradságot.

§  Egészséges szervezet ellenálló képességének a megőrzésében is segít, ugyanis az infraszauna kiváló immunerősítő.

§  Növeli a vérkeringés intenzitását, ami a szív működésének hatékonyságát fokozza.

§  Izzadás által méregteleníti a szervezetet.

§  Úgy érhetünk el súlycsökkenést, hogy nem kell megerőltető és fárasztó mozdulatokat végeznünk

§  Nagyszerű kalória- és zsírégetésre. Fél óra használat alatt 600-800 kalóriát éget el a szervezetünk, ami 10-15 kilométer futásnak felel meg

§  Gyorsítja a sebek gyógyulását

§  Depresszió- és stressz megelőző hatása van

§  A nők makacs ellenségénél, a narancsbőr (cellulitisz) eltüntetésénél is csodákra képes.

§  Infraszauna használat során a ráncok kisimulnak, a bőr feszesebbé és fiatalosabbá válik.

§  Eltünteti az apróbb bőrhibákat

  

Az egészség és a szépség megőrzése olykor fájdalmas beavatkozásokkal érhető el.

Az infraszauna fájdalommentesen kínálja mindezeket.

SPM Vákuummasszázs

 

MIT KELL TUDNI A KEZELÉSRŐL?

A nők szervezete átlagban harminc százalékkal több zsírt raktároz, mint a férfiaké, ezek erősebbek és kötöttebbek, illetve a zsírsejtek mellett az anyagcseréből származó méreg anyagok is felhalmozódnak.

A vákuummasszás kezelés a köpölyözés mechanizmusára épül.

 

 

A kezelés során kitágulnak az erek és felgyorsul a szövetek vér és nyirokkeringése, tehát javul a leromlott alapanyagcsere.A természetes körülmények között percenként 3 centimétert haladó folyadék sebessége a vákuum szívogatásának következtében akár ötvenszeresére is felgyorsulhat. Mivel a zsírsejtekben a vákuum hatására feszültség keletkezik, ettől a sejtek egy jelentős részének sejtburka szétpattan, és a zsír kifolyik belőle.A felesleges zsír azaz cellulit mintegy harminc százaléka a nyirokrendszeren keresztül távozik. Így igen jó, gyors és tartós helyi fogyasztás érhető el a kezeléssel.

Vákuum masszázs alkalmas: alakformálásra, zsírbontásra, cellulit kezelésre, narancsbőr eltüntetésre, striák halványítására, bőrfeszesítésre

Aktiválja a rugalmas rojtokat termelő kötőszöveti sejteket, ennek köszönhetően a bőr sokkal feszesebb lesz.

 

A kezelés hatásai:

 

 •  vérkeringés javulása
 • anyagcsere megélénkülése
 • nyirokáramlás javulása
 • sejtek oxigénfelvételének növekedése
 • zsírdepók mobilizálása
 • érfalak rugalmasabbá tétele
 • izomgörcsök oldása
 • fájdalomcsillapító hatású
 • immunrendszer erősítő 

 

 

Kavitációs lipolézeres zsírbontás

 KAVITÁCIÓS LIPOLÉZERES ZSÍRBONTÁS

 

A zsírsejtek száma életünk során adott, tehát ahány zsírsejttel születünk, annyival halunk meg. Fogyás vagy hízás esetén is csupán a zsírsejtek mérete változik: maga a sejt nem tűnik el. Ha tehát hagyományos módszerekkel (pl. diéta, sport) fogyunk, csak a zsírsejtek térfogatát csökkentjük, ami lehetőséget teremt a későbbi visszahízásra és a jojó-effektus kialakulására.

Tartós megoldást jelenthet azonban a zsírsejtek végleges eltávolítása, hiszen méretük így később nem tud növekedni, és – mivel az elpusztított zsírsejtek helyett felnőttkorban már nem keletkeznek újak – a még meglévő zsírsejtek osztódásától sem kell tartanunk.

A zsírsejtek végleges eltávolítására jelenlegi ismereteink szerint mindössze két módszer képes: a műtéti zsírleszívás és az ultrahangos, kavitációs zsírbontás.

 

Mi is a kavitációs zsírbontás?

A leghatásosabb módszer, mely a mélyebb rétegekben felhalmozódott zsírt látványosan bontja.
Ez a módszer alacsony frekvenciájú ultrahang hullámokat bocsát ki, melynek hatására magas nyomású légbuborékok keletkeznek a zsírsejtek körül, ennek a zsírsejtek nem képesek ellenállni és megsemmisülnek. A szétrobbantott zsírsejtek bekerülnek a véráramba majd a nyirokkeringésbe, és természetes módon távoznak az emberi szervezetből. Különösen a vastagabb zsírréteggel rendelkező vendégeknél rendkívül hatásos (kötényhas megszűntetése).

A narancsbőrt a bőr alatti zsírsejtekben felhalmozódott méreganyagok okozzák. Mivel ultrahangos, kavitációs zsírbontás során ezeket a zsírsejteket eltávolítjuk, a kezelés hatására a narancsbőrt nagy mértékben javítja, és el is tüntetheti. 

Újraindítja a kollagén termelődést, megfiatalítja, feszesíti a bőrfelületet.

Bármilyen fajta zsírszöveten alkalmazható a kavitáció, legyen az tömör, rostos, ödémás vagy laza zsírszövet.

A kavitációs fogyasztás igazi alternatíva a műtéti úton történő zsírleszívásra. Kiválóan működik az olyan területeken, amelyet sem a mozgás, sem a diéta nem tud csökkenteni.

 

 

 

 

Az ultrahangos zsírbontás a legproblémásabb testrészeken, a hason, a combokon, a fenéken és a felkaron is tartós és célzott alakformálásra nyújt lehetőséget.

 

A kezelésről:

 

A kezelés folyamán egy langyos kezelőfejjel, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a kezelt testrészt. Ezt követően vákuummasszázst alkalmazunk.

Ez jótékony hatásai mellett beindítja a nyirokkeringést, ami segít a szervezetnek a felszabadult zsírsejtek eltávozásában. Az eljárás során a lebontott zsírsejtek a szervezetből természetes úton a nyirokrendszeren keresztül a májba kerülnek, majd ott lebontódnak.

A kiürüléshez elengedhetetlen a napi minimum 2 liter folyadék fogyasztása. A kezelések időtartama alatt szénhidrátban szegény étrendet szükséges betartani, javasolt napi fél óra mozgás.

A kezelések 7 naponta ismételhetőek, mivel a szervezetből ennyi idő szükséges a zsírok távozásához.

Az eljárás fájdalommentes, kifejezetten kellemes, masszázs jellegű. Egyetlen zavaró tényező a kavitációs technológia alkalmazásából fakadó sajátos hanghatás lehet.

A méretcsökkenés már pár kezelés (4 alkalom) után látványos.

 

Alkalmazási területek:

 

 • ·        Has (oldalt és középen)
 • ·        Fenék
 • ·        Külső comb
 • ·        Belső comb
 • ·        Kar

 

Kavitációs zsírbontás előnyei:

Nem szükséges a kezelt terület előzetes előkészítése.
Nincs gyógyulási idő, a páciensek a kezelések után azonnal visszatérhetnek mindennapi életükhöz.

Egy kezelés kb 50 perc, ami akár ebédidőben is beiktatható.

A teljes kúra is maximálisan 16-20 kezelést jelent, heti 1 alkalommal.