^ Ugrás a tetejére
facebook

Tű nélküli mezoterápia

Tű nélküli mezoterápia

 

A bőr legmélyebb rétegeibe kizárólag mezoterápiával tudjuk bejuttatni az orvosi, analitikai tisztaságú hatóanyagokat. Ennek egyik módja a tű nélküli mezoterápia.

 

 

 

A tű nélküli mezoterápia olyan ránctalanító eljárás, mely elősegíti a kollagén és elasztin képződését, tonizálja, mély rétegben hidratálja és feszesíti a bőrt a kezelt felületeken.

 

A tű nélküli mezoterápia kifejezés arra utal, hogy egy elektoporézis (speciális rádiófrekvenciás hullámok) elvén működő tű nélküli mezoterápiás készülék segítségével, majdnem olyan hatékonyan tudjuk bejuttatni a steril, analitikai tisztaságú hatóanyagokat: (hyaluron, vitamin komplexek, koktélok), a bőr legmélyebb rétegébe illetve akár még mélyebbre is (bőralja), mint a hagyományos tűs, mezolift kezeléssel. A mezoterápiára való utalás másik oka az, hogy a tű nélküli mezoterápiás készülék által kibocsátott speciális elektromágneses hullámok - az igen vékony és finom mezoliftes tű által a bőr szarurétegén (barrier) nyitott szúrcsatornákhoz hasonló - szabad szemmel nem látható, de valós nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé. Ezeken keresztül a bőrre felvitt bármely hatóanyag (molekulasúlytól függetlenül!) egyedülállóan hatékony módon szívódik föl a bőrben a tű nélküli mezoterápiánál, mint bármely hasonló elven működő eljárás kizárólag analítikai tisztaságú és steril készítmények használata megengedett a szépészeti kezelés (ugyanúgy, mint az injekciós kezelések esetén), amelyek semmilyen fölösleges adalékot nem tartalmaznak, ezért bármilyen allergiás reakció, illetve fertőzés veszélye megszűnik a tű nélküli mezoterápiás kezelésnél. Ez a szépészeti eljárás tehát gyakorlatilag veszélytelen, kellemetlen, fájdalommentes és a mellékhatások kizártak.

 

 

A tű nélküli mezoterápia, kozmetikai nevén elektroporátorral végzett kozmetikai ránckezelések működési elve a következő módon történik:

 

·         A kezelőfejből /a fej lehet kisebb vagy nagyobb is, attól függően, hogy arc vagy testkezelés céljából használjuk/ induló rádióhullámok megnyitják a bőrben a sejtmembránokat, így juttatva be a megfelelő analitikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe. A bejuttatott hatóanyagok mind Hyaluron alapúak, melyek természetes alkotóelemei bőrünknek.

 

 

·         Mivel egészen kicsi kezelőfej is rendelkezésünkre áll, ezért nem okoz problémát a szem körüli szarkaráncok  feltöltése sem.

·         Fontos kiemelni a Tű nélküli Mezoterápia hitelességét:

·         Rengetegen kérdezik tőlünk, hogy megfelelő kozmetikai szakismeret nélkül, hogyan tudják eldönteni, hogy valóban tű nélküli mezoterápiás kezelést kaptak vagy egy egyszerű ultrahangos kezelést.

·         Külsőleg a két gép nagyon hasonlónak tűnhet és még akár néhány esetben a kezelések érzése is. A kezelések hatékonysága között azonban óriási, szemmel látható különbség van, ha a bőr olyan állapotú, hogy képes a tű nélküli mezoterápia eredményes lenni.

·         Egy látványosan megereszkedett , orr-ajak barázdánál feltűnően mély ráncnál első körben a Mezolift,  A tű nélküli  mezoterápia fog tudni látványos javulást hozni.

 

·          

·         A másik fontos dolog, a hatóanyagok orvosi tisztasága. Kizárólag analitikai tisztaságú hatóanyagokkal szabad végezni a tű  nélküli mezoterápiát.

·         Ezek a hatóanyagok nem fognak tudni versenyezni egy AVON termék árával sosem.

Talán érthetővé válik , hogy az Anti-Aging Hyaluronos kezelések miért szerepelnek magasabb árkategóriában, nem beszélve a megfelelő, magas szintű szakmai képzettségről.

Vendégként, ha igénybe szeretnénk venni a mesolift, tű nélküli mezoterápia, dermaroller-tűs henger kezelést, a következő dolgokra kell odafigyelni:

 

·         a hatóanyagokat mindíg a vendég előtt szívjuk föl az üvegből vagy ampullából.

·         az ampullát is mindig a vendég előtt törjük meg a megfelelő sterilitás miatt

·         egy kozmetikus, maximum 3.5 % töménységű hyaluronnal dolgozik, ez rajta van az üvegen, természetesen kisebb koncentrációjú is van, sokan ezt választják

·         egyszer használatos fecskendőt, tűt, Mezolift estén adagolócsövet, gumikesztyűt használunk, melyeket szintén a vendég előtt nyitunk ki a zacskóbol.

·         folyamatos eszköz- és bőrfertőtlenítés, illetve kézfertőtlenítés.

 

 

A Tű nélküli mezoterápia kiváló kezelést nyújt a következő kozmetikai-illetve esztétikai problémák megoldására :

 

·         gyulladt, aknés bőr kezelése vitaminokkal

·         száraz, érett bőr behidratálása.

·         hajszálerek (rosacea) kipirosodásának enyhítése

·         szárazsági (szarka) ráncok kisimítása,

·         szemkörnyék, nyak- dekoltázs kisimítása

·         kézfejek puhítása, illetve „öregségi”májfoltok halványítása

·         különböző pigment rendellenességek (májfolt, terhességi folt, napégés) halványítása

·         cellulit kezelése

·         testfeszesítés

·         zsírbontás