Reflexológia

Az emberi szervezetnek van egy csodálatos öngyógyító képessége amely egyensúlyban tartja a testünket. Az életmódunk, lelki problémáink miatt felborul a szervezetünk belső egyensúlya, és a rendszerben zavar támad. A talpmasszázs támogatja a szervezet öngyógyító, önszabályozó rendszerét.
Kiszakít a rohanó stresszes mindennapokból. A masszázshoz speciális terápiás minőségű illóolajokat használok, amik segítenek a fizikai testben végbemenő folyamatok mögött megbújó valódi érzelmi okok oldásában is. Az illóolajok tiszta minősége lehetővé teszi hogy egy masszázs is mélyebb érzelmi traumákat oldjon, anélkül hogy tudatosítanánk a stresszt kiváltó múltbeli eseményt. Hatására felszabadultabbnak, könnyedebbnek érezzük magunkat. A talpon lévő pontok az egész testre hatással vannak…

talpmasszázs – reflexológia

A kézen és a lábon idegpontok találhatóak, ezek kapcsolatban vannak egy-egy szervvel. Ezek az idegpontok a mikroterületek, azaz a reflexzónák. Ezen zónák ingerlésével, masszázsával kapcsolat létesíthető az adott zóna és a hozzá tartozó szerv között és így ingerhatást lehet kifejteni.

A reflexológiai kezelés:
– beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait
– serkenti, helyreállítja vér-, nyirokkeringést
– segíti a salak- és méreganyagok kiürülését
– csillapítja a fájdalmat
– oldja a testi, lelki feszültséget

Az illóolajok pedig az éppen adott pillanatban bennünk lévő érzelmi „állapotunkat” támogatják vagy segítik, legyen szó elengedésről vagy megerősítésről.

Egy egyszerű példa: Amikor csüggedtek vagyunk ki gondolná hogy egy a fekete bors nagyszerű támogató olaj lehet a testünknek. Túl a fizikai síkon az érzelmeinket a csüggedésből a lelkesedésre hangolja.